Kliniek Vervolgbehandeling - Castricum

Opdrachtgever
Parnassia Groep, Den Haag
Architect
Inbo, Rotterdam
Omvang project
6804 m2
Aanvang ontwerp
2013
Aanvang bouw
eind 2014
Oplevering
2015

Project omschrijving
PBG Vastgoed ontwikkeld voor Zorgbedrijf Brijder vervangende nieuwbouw voor de huidige verslavingskliniek in Alkmaar. Het nieuwbouw project komt te staan op het terrein Duin en Bosch te Castricum. De nieuwbouw zal plaats bieden aan een 72 clienten op open en gesloten afdelingen met diverse zorg behoeften. PBG Vastgoed ontwikkeld het gebouw vanuit 2 concepten. Enerzijds specifiek voor de doelgroep met bijbehorende kenmerken of voor de zorgzwaarte speciale eisen. En anderzijds een vorm van courant bouwen, waarbij het gebouw flexibel kan worden ingezet voor verschillende functies en doelgroepen. Het Casco is dermate flexibel ontworpen dat middels een eenvoudige verbouwing de toepassing van het gebouw kan worden veranderd in bijvoorbeeld reguliere huisvesting, kantoren of een zorghotel.

Bijzonderheden
Het courant bouwen, vraagt een grote flexibiliteit van de installatie in toepassing en hergebruik bij verbouw naar een andere toepassing.

Werkzaamheden WTB-Buro
Ontwerp, bestek, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van de sanitaire, werktuigkundige, regeltechnische en elektrotechnische installaties.